Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lazio képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Lazio - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Lazio
Keresés
Találatok száma - 7 db
A főváros Róma

A főváros Róma

Látnivaló akad bőven. Ha kedved van egy téképen böngészni, válaszd a a térképes oldalt. A egyes jelzéseknél megjelenő képre klikkelve jön be a leírás. Érdemes kipróbálni, mert rögtön látod az elhelyezkedését Rómában, könnyebben össze tudod állítani a programot. Ahol egy összefüggő színezett területet látsz, ott egy újabb térkép és részletes leírás vár az adott területről. Oldalt megtalálod az elkészült leírások listáját, azokból is tudsz választani. Ha a lista felett az indexről a tools-ra váltasz, a map filter elemeit ki-be tudod kapcsolni. Tehát, ha csak a templomokra vagy kíváncsi és zavar a többi ikon, akkor azokat láthatatlanná tudod tenni.

Látnivalók Rómában

Látnivalók Rómában

Az olasz főváros: 1870. szeptember 20-án az olasz királyi csapatok áttörésével vége lett a pápai uralomnak Rómában, s új korszak nyílt meg a város életében. A királyság Rómát korszerű fővárossá akarta tenni, hatalmas épületek születtek ennek jegyében. Ekkor szabályozták a Teverét is. Sok antik és középkori értéket eltűntettek, ráépítkeztek, s az értékek a föld mélyére kerültek. Egy egész városrész lebontásával a tizes évek elején épült fel a hatalmas Vittorio Emmanuel Emlékmű (Memorial), a Piazza Venezia és a Capitolium mellett, márványnál is vakítóbb fehér mészkőből. 1929-ben 1930-ra már 900 000-en laktak a városban.

Lazio tartomány borai

Lazio tartomány borai

Lazio a tavak környékén vulkanikus, máshol dombos és lecsapolással kialakított sík vidékekből álló tartomány, amely ennek a változatosságnak köszönhetően számos borfajtát kínál. A mindig is ismert és elismert lazioi borok tovább fejlődnek, behozva az országos bortermelésben bekövetkezett lemaradásukat .

Rendkívüli antik temetőt találtak Olaszországban

Rendkívüli antik temetőt találtak Olaszországban

Etruszk nekropoliszt találtak a régészek a közép-olasz Lazio tartományban. A harminchét sírból álló antik temetőt a szakértők rendkívülinek tartják. Az etruszk Vulci, a mai Montalto di Castro területén folyik az ásatás Rómától 100 kilométerre. Eddig három sírt sikerült megtisztítani az őket betemető földrétegtől.

Róma

Róma

MeneTrend: Róma RTLKlub videó Rómáról, az örök városról. Ezúttal az olasz fővárosba, Rómába látogatunk, amelyre akár egy hatalmas színházi díszletként is tekinthetünk.

Rómát látni és meghalni

Rómát látni és meghalni

Róma Olaszország fővárosa, lakossága kb 2,5 millió. Kr. e. 753-ban alapították, az ókorban a római birodalom központja volt, ezért a ma Rómába látogató elképesztő mennyiségű, akár több ezer éves építészeti remekművel találkozhat. Róma valóban csodálatos, nem lehet betelni vele. Ha az ember egy hétre vendége az örök városnak, akkor is azon fog gondolkodni hazafelé, hogy mikor tér vissza. Róma területén található a világ legkisebb független állama, Vatikán, ahol a katolikus egyház központi kormányzata működik. A városállam Olaszországtól és Rómától független, jogilag önálló politikai képződmény, önálló állam, vezetője a mindenkori pápa, mint államfő.

Várnak a tenger hűs hullámai

Várnak a tenger hűs hullámai

Bár április végén még meglehetősen hűvösek a tenger hullámai Olaszország körül, azért a Nagy Kékség edzett szerelmesei már készülődhetnek: április 25-én megnyílt a strandszezon. Mivel ilyenkor Róma és környéke a legforgalmasabb, az Il Messaggero című lap összeállította, hogy melyek azok a tengerparti helyek, ahol a leginkább ajánlott a fürdőzés, és melyek azok, amelyeket egészségügyi szempontból jobb elkerülni. .

Tuti menü