Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lombardia képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Lombardia - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Lombardia
Keresés
Találatok száma - 5 db
A főváros Milánó

A főváros Milánó

Milánó Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia fővárosa, mely a gazdasági főváros szerepét is betölti, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Kr. e. 200-ban a rómaiaknál mint Mediolanum volt ismert. Alighogy beérünk a városba, elragad minket a nyüzsgés és a forgalom. Ha kétségbe is vonnánk szépségét ipari város mivolta miatt, mégis vonzó lehet a városi költőknek, az építészet szerelmeseinek, művészeknek és a turistáknak. Azokat az olcsóbb negyedeket kell felkeresni, melyek még nem estek áldozatául a befektetők mohóságának. Itt találjuk az igazi, emberközeli Milánót, ahol felfedezhetjük igazi arcát.

Certosa di Pavia, lombardia ékköve

Certosa di Pavia, lombardia ékköve

A csodálatos lombard reneszánsz stílusban épült Certosa di Pavia 8 kilométerre fekszik Pávia városától keletre. Az épületegyüttes több részből áll: a monumentális temploma méretét tekintve a harmadik legnagyobb Olaszországban, csak a római Szent Péter bazilika és a firenzei Santa Maria del Fiore előzi meg. A Certosa része a karthausi kolostor, a hozzáépített barátházakkal egy gyönyörű kerengő, és néhány meseszép szökőkút.

Garda-tó

Garda-tó

A Garda-tó Velence és Milánó között terül el. Olaszország legnagyobb tava. A tó közel 52 km hosszú és 17 km széles a legszélesebb pontjánál. A kerülete 160 km. Legmélyebb pontja 346 méter. Három tartományhoz tartozik: Lombardia, Veneto és Dél-Tirol

Lago Maggiore

Lago Maggiore

A Lago Maggiore az Észak-olasz tóvidéken fekszik. Nevének jelentése nagy, hatalmas, de a neve ellenére nem ez a legnagyobb tó a vidéken, hanem a Garda-tó. Német neve: Langensee, amely hosszú tavat jelent. Római kori neve Verbanus, egy gyógynövényről nevezték el, amely a vidéken terem.

Milánó nevezetességei

Milánó nevezetességei

Milánó, Róma után, Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Olaszország 'ipari fővárosának' tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt. A legmodernebb város az országban: ha Róma a 'régi', Milánó mindenképpen az 'új'. Kozmopolita, elegáns, nyüzsgő, magával ragadó város, forgataga, elegáns, fényes üzletei, divatházai elvarázsolók. Remekül keveredik itt a régi a modernnel, de néhány szempontból, turistaként nem olyan vonzó. Milánó néhány téren mintha nem is Olaszország része lenne, más az atmoszférája: nem színes, inkább szürke, nem ráérős, hanem sietős, elfoglalt, nem művészi, inkább egy üzletorientált metropolisz. De akinek van türelme és ideje felfedezni, az sok szépséget lehet találhat itt - Milánóban ezek nincsenek annyira szem előtt mint több más európai nagyvárosban.

Tuti menü