Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Umbria képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Umbria - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Umbria
Keresés
Találatok száma - 4 db
A főváros Perugia

A főváros Perugia

Olaszország szívében, Róma szomszédságában fekszik Umbria tartománya. Fővárosa, Perugia, rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára, és környéke sem hagyja hidegen a kíváncsiskodókat.Az ország tizenkét etruszk városának egyikeként dicsekedhet egy monumentális, a Kr.e. 6. századból származó boltíves kapuval, amely az északi belső körbástyánál tornyosul. Bár a városban több polgárháború, és gótok is dúltak már, több csodaszép építmény is maradandó élményt nyújt az ide látogatóknak.

Toszkána és Umbria

Toszkána és Umbria

Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. 'Síkságok, hegyek, völgyek azúrkék panorámája, a látóhatár fény-árnyék játékában mindenütt városok és szétszórt kúriák' - így mutatta be az utazóknak e vidék változatosságát Theophile Gautier. A vidék szépsége és városainak gazdagsága a művészeti kincsekben évente mintegy hétmillió turistát vonz ide. Toszkána egész Európa egyik legkedveltebb idegenforgalmi központja és az európai kultura bölcsője kellemes tengerparti nyaralást és ezernyi látnivalót kínál Firenze, Pisa, Volterra, San Gimignano, Siena ciprusfákkal szegélyezett, kanyargó útjai között. ának számít. Itália legnagyobb művészeti tájéka; az ország műkincseinek négyötöde itt található. Felejthetetlen élményt nyújtó utazásra invitállak Benneteket a napsütötte Toszkánába!

Umbria a lexikonban

Umbria a lexikonban

Ókori tartomány Itáliában. Határai voltak Augustus idejében: É-on a Rubicon folyó és Gallia Cispadana; D-en és K-en a szabinok földje és Picenum; Ny-on az Adriai-tenger. Lakossága Itália ősklakóihoz tartozott és az umbrok vagy umberek néven ismeretes.

Umbria közép-Olaszország

Umbria közép-Olaszország

A Toszkána árnyékában megbújó régiót Itália zöld szívének is nevezik. Már az etruszkok idejében lakott volt. Vonzó dimbes-dombos zöld tája, a legendás Trasimeno tó, ahol a nagy hadvezér, Hannibál nyert csatát a római seregekkel szemben, három kis szigete, és hangulatos kis városai mind felfedezésre várnak. Központja Perugia, mely a 12 etruszk város egyike volt. Óvárosa mely egy magaslatra épült, mind a mai napig megőrizte középkori jellegét. A régió leghíresebb városa azonban Assisi, Szent Ferenc szülővárosa. A várost, és az itt található Bazilikát az UNESCO Világörökség részéve választották. A régió gasztronómiai szempontból is igen fontos, elsősorban a szarvasgomba, a csokoládé, valamint a szőlőtermesztés jelentős.

Tuti menü