Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veneto képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Veneto - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Veneto
Keresés
Találatok száma - 7 db
3 hely, ahová el kell menned, ha szerelmes vagy

3 hely, ahová el kell menned, ha szerelmes vagy

Úgy tartják, a szerencse - érjen akár a szerelemben, akár az élet más, számodra fontos területein - nem egyenlő a véletlennel, sokkal inkább egy sikeresen kihasznált lehetőség, melyért igenis meg kellett dolgozni. A szerelem sem hullik olyan egyszerűen a többség ölébe, tenni kell érte, illetve azért, hogy hosszú életű legyen - ha azonban ennek legüdítőbb és legkönnyebb módját keresed, a babonás utazók szerint az is segíthet, ha felkeresed a következő helyeket.

A főváros Velence

A főváros Velence

Velence kedvelt turista célpont Olaszország északi részén. Magyarországról mintegy 8-9 órás autózással elérhető várost rengeteg magyar keresi fel. A farsang idején tartott karneválra különösen sokan látogatnak el a nem mindennapi városba, hogy annak sikátorait, lagúnáit, hídjait teljesen betöltse az emberáradat. Az utcák nem csak turistákkal telnek meg, hisz az egyébként is megszokott álarcosok ebben az időben megsokszorozódnak és természetesen a rengeteg utcai árus is kínálja szuvenírjeit.

A gondola - a csatornák királynője

A gondola - a csatornák királynője

Velencében mindent különböző vízi járművekkel szállítanak. Sokféle hajótípus van. A 'sandoló' a halászok és áruszállítók járműve a 13. század óta változatlan formában szeli át a csatornákat. A 'mascareta' elfátyolozott hölgy utasairól kapta a nevét. A leggyorsabb a gondolino, de kezelése nehéz. A turisták körében a legismertebb és legnépszerűbb a gondola - a csatorna királynője.

Padova

Padova

Padova az a város, ahol rengeteg érdekességgel találkozhatunk. A pompás Szent Antal-templom mellett, Giotto freskóival díszített csodás Scrovegni-kápolnáról és lenyűgöző tereiről is ismert. Mindezek mellett Padova elsősorban a gyakran látogatott zarándokhelyéről híres, ahova Európa minden tájáról érkeznek rendszeresen a hívők. Padova születéséhez egy legenda kötődik, amely az ősi történetek egyik leghíresebbje. A monda a trójai háborúhoz kötődik, mikor is Odüsszeusz és Aineiasz a tengeren hajóztak, azalatt egy hős túlélő, akit Antenor-nak hívtak megalapította a várost. A valóság viszont más, mivel Padova a 10. században alakult ki egy szegény halászfaluból. Első neve Patavium volt, és a Brenta folyó mentén húzódott.

Szent Zeno Bazilika - Verona

Szent Zeno Bazilika - Verona

Verona az észak-itáliai Veneto régió Verona tartományának közigazgatási központja. Az ősi város és a modern városközpont az Adige folyó kanyarulatánál, a Garda-tó közelében fekszik. Megszámlálhatatlan látnivalói közül ezúttal a San Zeno bazilikában készült fotóimból született összeállítást készítettem el.

Velence

Velence

MeneTrend: Velence, Olaszország Velence a világ egyik leglátogatottabb városa. Bár mostanság a válság miatt az ide utazó turisták száma egy kicsit csökkent, korábban volt olyan év, amikor 20 milliónál is több látogató érkezett, hogy megcsodálja a lagúnák városát.

Veneto

Veneto

Az idegenforgalmat illetően Veneto megelőz minden más tartományt. Velencébe minden évben kb. 10 millió turista látogat el. Ez a szám már magában is kiemelkedő, de érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy a történelmi központ lakóinak száma összesen 70.000 fő. A tartományi városokon kívül Venetoban található az Alpok egyik legszebb része a Dolomitok, a híres Cortina di Ampezzo. Sűrűn látogatottak a tengerparti fürdőhelyek is (Jesolo, Chioggia, Lido di Venezia).

Tuti menü