Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Tirol - Trentino Alto Adige olasz tartomány képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Dél-Tirol - Trentino Alto Adige olasz tartomány - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Dél-Tirol - Trentino Alto Adige olasz tartomány
Keresés
Találatok száma - 9 db
Akciós téli utazás Dél-Tirolba

Akciós téli utazás Dél-Tirolba

Utazás Dél-Tirolba a Bónusz Brigád oldalán át! A közösségi vásárlás egyik csodás pozitívuma, hogy az elég nagy érdeklődő szám átlépésével a cégek olcsóbbá válnak szolgáltatásaik és termékek tekintetében. Ez különösképp igaz akkor, ha utazásról van szó. A weboldalra kattintva áttekintheted az igényelhető Dél-Tiroli utazás bónuszokat. Egy nyaralás elég drágára ki tud jönni. Épp ezért nem keveset számít, ha 50-90%-os bónuszokkal vesszük igénybe a szolgáltatásokat. Elvégre így a Dél-Tiroli utazás vége után több marad tárcánkban és ki tudja, lehet még egy másik vakációra is telik belőle!

Dél-Tirol

Dél-Tirol

Az utolsó tiroli grófnő A tiroli grófok Vinschgauból származtak. A család hosszú és kemény harccal érte el, hogy a tartomány vezető nemzettsége legyen. III. Albert uralkodása idején alakultak ki az ország alapításának feltételei, amelyet később Tirolnak neveztek el. III. Albert halálával kihalt az eredeti tiroli család. Őt veje, majd annak fia II. Meinhard követte, akinek uralkodása alatt élte Tirol a fénykorát. A tiroli grófok Vinschgauból származtak. A család hosszú és kemény harccal érte el, hogy a tartomány vezető nemzettsége legyen. III. Albert uralkodása idején alakultak ki az ország alapításának feltételei, amelyet később Tirolnak neveztek el. III. Albert halálával kihalt az eredeti tiroli család. Őt veje, majd annak fia II. Meinhard követte, akinek uralkodása alatt élte Tirol a fénykorát.

Dél-Tirol és a Dolomitok

Dél-Tirol és a Dolomitok

Dél-Tirol, az Alpok déli oldalán elterülő egyedülálló üdölőparadicsom, télen-nyáron izgalmas és pihentető szabadságot kínál páratlan természeti és kultúrális környezetben. Évszakoktól függetlenül Olaszország legészakibb tartományában a látogatók egész évben kellemesen érzik magukat. Kapcsolódjon ki túrázás közben Dél Tirol álomszép hegyi világában, amely a szenvedélyes alpinisták körében az egész világon ismert. Töltse szabadságát a Dolomitokon keresztül vezető kiadós kerékpár- vagy montainbike-túrával, vegye igénybe a wellness nyújtotta kényelmet és élvezze az éttermek, valamint a vidék hagyományos vendégfogadói által kínált kitűnő szolgáltatásokat - a szabadság Dél-Tirolban, a Dolomitokban maga az élvezet. Nemcsak az ételek kitűnőek a dél-tiroli üdölőrégióban, hanem kiválóak a szálláslehetőségek is.

Dél-Tirol Könyv

Dél-Tirol Könyv

A mindössze 7400 km2 kiterjedésű Dél-Tirol az Alpok déli peremén, illetve Olaszország északi részén fekszik. Területe észak-déli irányban a Brennertől a salurni völgyszorosig terjed; nyugatra a Reschen- és a Stilfser-hágó, keletre a Puster-völgy és a Kreuzberg-hágó határolja. Három nagyobb völgyre tagolódik: a Puster-, az Eisack- és az Etsch-völgy, valamint mellékvölgyeik húzódnak meg az Alpok vonulatai között.

Fedezze fel Dél-Tirolt!

Fedezze fel Dél-Tirolt!

Dél-Tirol változatos természeti szépségekkel, tiszta levegövel, nagy számú napos nappal, festöi tájjal, siparadicsomokkal büszkélkedhet, ám a hagyományos borkultúra, a bányászattal kapcsolatos látnivalók, múzeumok is megérintik az érdeklödö utazó lelkét. Az ide látogatók igényeiktöl és pénztárcájuktól függöen különbözö szálláslehetöségek közül választhatnak. A szálláshelyükröl rövid kirándulásokat tevö turistákat a helyiek hires vendégszeretete fogadja, amely a finom bor mellett inyencfalatokban is megnyilvánul.

Monitorozott szőke barnamedve

Monitorozott szőke barnamedve

A tartomány faunisztikai hivatalának kutatói fedezték fel, amikor egy új monitorozási program keretében érzékelőkkel ellátott telekamerákat szereltek fel az úgynevezett 'vakaró fákra', amelyeket a medvék előszeretettel használnak egyrészt hátuk megvakarására, másrészt arra, hogy illatukkal és szőrükkel jelezzék ottlétüket fajtájuk más példányainak.

Ötzi megtalálója is jégbe fagyott

Ötzi megtalálója is jégbe fagyott

Egyhetes keresést követően a hegyimentők találtak rá annak a 67 éves Helmut Simonnak a holttestére, aki 1991 szeptemberében felfedezte az Ötz-völgyi Alpokban az azóta is szenzációs leletnek mondható bronzkori jégbefagyott embert. Ötzi megtalálója maga is Ötzi sorsára jutott.

Ötziről

Ötziről

A múzeum fő attrakciója mindezzel együtt az ember a jégből. A tudósoknak sikerült lépésről lépésre rekonstruálniuk életét és halálát. Ötzi i. e. 3350 és 3100 között élt. Az emberek az idő tájt tanulták meg, hogyan olvasszanak fémet, és hogyan készítsenek belőle tárgyakat. Ötzi utolsó útján egy ilyen tárgyat - egy rézbaltát - hordott magánál.Ötzi korában mintegy 30-60 ember élt egy faluban, aki földet művelt és nyájakat tartott.

Újra lesújtott Ötzi átka?

Újra lesújtott Ötzi átka?

Ötzi átka továbbra is sújt. Eddig hét olyan ember halt meg, aki valamilyen kapcsolatba került vele. A legutóbbi áldozat Tom Loy Ausztráliában élő amerikai molekuláris antropológus volt. Ő két héttel azután halt meg leukémiában, miután leadta a kiadónak a múmiáról szóló kéziratát - írta a Corriere della Sera című olasz napilap. A 63 éves Loy a queenslandi egyetem régészeti laboratóriumát vezette és gyakran felszólalt azok ellen a babonás félelmek ellen, amelyek az 1991-ben Similaunban megtalált 5 300 éves Ötziből második Tutankhamont csináltak.

Tuti menü