Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Emilia Romagna olasz tartomány képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Emilia Romagna olasz tartomány - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Emilia Romagna olasz tartomány
Keresés
Találatok száma - 5 db
A főváros Bologna

A főváros Bologna

Bologna a téglavörös város, Emilia-Romagna tartomány székhelye. A felső-olaszországi alföldön fekszik, az Appenninek festői vonulatainak északi pereménél. Velencétől mindössze 151 km-re délnyugatra található, és 378 km-re Rómától. Bologna az egyik legvonzóbb északi városa Olaszországnak, érseki székhely és ősi egyetemi központ, mára iparvárossá fejlődött. Építészete egyéni, hangulatos sétálóutcáinak köszönhetően könnyedén bejárható, felfedezhető. Bologna jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferde tornyok, harangtornyok és a majd nyolc kilométer hosszú 13-14. századi városfalmaradványok adják.

Emilia Romagna

Emilia Romagna

A turistaforgalom nemcsak a nyári időszakban jelentős. A téli sportok kedvelői számára korszerű, biztonságos sípályákat és felvonórendszereket létesítettek az Appenin hegységben, ahol a 2165 méter magas Cimone csúcson a síelést kedvelők nyáron is tudnak hódolni kedvenc sportjuknak.

Ravenna és strandjai

Ravenna és strandjai

Ravenna környékén 35 km hosszú homokos partszakaszt találunk. Strandok: Lido di Savio, Lido di Classe, Spiaggia Bassona, Lido di Dante, Lido Adriano, Punta Marina, Marina Romea, Marina di Ravenna.

San Vitale-székesegyház  Ravenna

San Vitale-székesegyház Ravenna

A bazilikában láthatjuk a híres mozaikokat, amelyek I. Justinianust és Teodórát ábrázolják. San Vitale-székesegyház (Basilica di San Vitale): a bizánci, centrális templomtípus, martyreum egy példája. San Vitalis római katona volt Milanóban, aki Szent Agricola-val együtt halt vértanúhalált, az egyik a legenda szerint Bologna-ban (ahol szintén templomot emeltek a két szent tiszteletére). Szent Vitalis ravennai imádásáról az V. századból értesülünk először: a mai bazilika helyén egy oratórium állt. Később született meg a szent katona ravennai mártíromságának legendája, mely alátámasztotta itteni tiszteletét.

Világörökség Emilia Romagna

Világörökség Emilia Romagna

A régió világörökségi színhelyei közé tartozik Ravenna ókori városrészével, 8 ókori épületével, Modena románkori óvárosa szinte érintetlen állapotban, és Ferrara reneszánsz városrésze. 1999-ben a világörökséget kibővítették a Pó-folyó deltájával.

Tuti menü