Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olasz tartományok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Olasz tartományok képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
3 hely, ahová el kell menned, ha szerelmes vagy

3 hely, ahová el kell menned, ha szerelmes vagy

Úgy tartják, a szerencse - érjen akár a szerelemben, akár az élet más, számodra fontos területein - nem egyenlő a véletlennel, sokkal inkább egy sikeresen kihasznált lehetőség, melyért igenis meg kellett dolgozni. A szerelem sem hullik olyan egyszerűen a többség ölébe, tenni kell érte, illetve azért, hogy hosszú életű legyen - ha azonban ennek legüdítőbb és legkönnyebb módját keresed, a babonás utazók szerint az is segíthet, ha felkeresed a következő helyeket.

A Csodák tere - Pisa

A Csodák tere - Pisa

Pisa, Olaszország nyugati partján az Arno folyó két partján fekszik. Az egyik legrégebbi olasz város. Lakosainak száma meghaladja a 90 ezret. Leginkább ismert a város központjában lévő Campo dei Miracoli, vagyis a Csodák tere, a világörökség része. A tér egy része füves, egy része kőborítású. Négy épületegyüttesre bonthatjuk: 1.a ferde torony (Campanile; Torre pendente), 2. a dóm (Duomo), 3. a keresztelőkápolna (Battistero), 4. a temető (Camposanto).

A főváros Ancona

A főváros Ancona

Türkiz tenger, ínycsiklandó halételek, lenyűgöző öblök, hangulatos terek és utcák. Az itáliai kikötőváros, Ancona sok látnivalót és kellemes kikapcsolódást kínál. Marche tartomány fővárosának, Anconának a neve görög szóból származik, könyököt jelent, ezért is nevezik ezt a kiszögellést Itália könyökének.

A főváros Aosta

A főváros Aosta

La cittá si fa piccola e leggera per andare a mostrare le sue storiche bellezze in giro per il mondo. In mezzo alla valle cresce e cambia una piccola cittá di montagna. Augusta Praetoria, la bella cittá romana, ha lasciato straordinarie testimonianze del suo passato. Antiche torri nate dalle rovine romane, dimore delle piú illustri famiglie della nobiltá valdostana.

A főváros Bologna

A főváros Bologna

Bologna a téglavörös város, Emilia-Romagna tartomány székhelye. A felső-olaszországi alföldön fekszik, az Appenninek festői vonulatainak északi pereménél. Velencétől mindössze 151 km-re délnyugatra található, és 378 km-re Rómától. Bologna az egyik legvonzóbb északi városa Olaszországnak, érseki székhely és ősi egyetemi központ, mára iparvárossá fejlődött. Építészete egyéni, hangulatos sétálóutcáinak köszönhetően könnyedén bejárható, felfedezhető. Bologna jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferde tornyok, harangtornyok és a majd nyolc kilométer hosszú 13-14. századi városfalmaradványok adják.

A főváros Cagliari

A főváros Cagliari

Cagliari Szardínia szigetének déli részén helyezkedik el, a Golfo degli Angeli (Angyalok öble) középpontjában. Keleten a Sette Fratelli hegyláncaival, nyugaton a Capoterra hegyeivel, északon a Campidano-síksággal határos. Csakúgy mint Róma, Lisszabon és Isztambul, Cagliari is hét dombra épült, amelyek ma a város egyes negyedeit alkotják: Castello, Tuvu Mannu, Tuvixeddu, Monte Claro, Monte Urpinu, Colle di Bonaria, Colle di San Michele. A város éghajlata jellegzetesen mediterrán, enyhe telekkel, és meleg, száraz nyarakkal. A nyári legmagasabb hőmérséklet kevéssel haladja meg a 40 °C -ot, míg a téli hőmérséklet csak nagyon ritkán süllyed 0 °C alá.

A főváros Campobasso

A főváros Campobasso

Campobasso város (közigazgatásilag comune) Olaszország Molise régiójában, Campobasso megyében. Egyben a régió és a megye székhelye is. A város eredete napjainkig is vita tárgyát képezi. Az általánosan elfogadott elmélet szerint a várost a 8. század előtt alapították a vidéken megtelepülő longobárdok. A Campus vassorum nevű település a Spoletói Hercegség vazallusa volt.

A főváros Catanzáró

A főváros Catanzáró

A város nevének eredetéről nincsenek pontos adatok. Valószínűleg két bizánci tábornok, Kattaro és Zaro után kapta volna nevét, míg más feltételezés szerint a város neve a kata Zaro görög kifejezésből származik, melynek jelentése Zaron túl (Zarapotamo a várost átszelő folyó régi neve). Egy harmadik hipotézis szerint a kata-antheros görög kifejezésből származik, melynek jelentése a virágos domboldalon.

A főváros Firenze

A főváros Firenze

Firenze az olasz taromány, Toszkána fővárosa, és egyben kulturúlis központja. Az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Lakossága közel félmillió, de a városban tartozkodók száma ezt meghaladja a rengeteg turista, valamint a városban dolgozók miatt. A város hosszú múltra tekinthet vissza, a Kr. előtti I. században alapították, az 1400-as évektől a Mediciek uralták. Ma rengeteg történelmi, és kultúrális nevezetességnek ad otthont. A képen a híres Ponte Vecchio (Öreg híd) látható.

Hirdetés
A főváros Genova

A főváros Genova

Genova Észak-Olaszországban fekszik a Földközi tenger mellett, nem messze Franciaországtól, 140 km-re Milánótól, 550 km-re Rómától, 800 km-re Párizstól és 950 km-re Barcelonától. A tenger és a hegyek közti vékony részen helyezkedik el körülbelül 30 km hosszan. Genova megye és Liguria régió központja.

A főváros L'Aquila

A főváros L'Aquila

L'Aquila egy város Olaszországban, Abruzzo régió valamint L'Aquila megye közigazgatási székhelye. A város az Aterno folyó völgyében fekszik, a Gran Sasso d'Italia lábainál. A várost II. Frigyes német-római császár alapította a 13. század első felében, az ókori Amiternum helyén. Nevét Aquila (magyarul sas) a Staufok címerállatáról kapta.

A főváros Milánó

A főváros Milánó

Milánó Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia fővárosa, mely a gazdasági főváros szerepét is betölti, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Kr. e. 200-ban a rómaiaknál mint Mediolanum volt ismert. Alighogy beérünk a városba, elragad minket a nyüzsgés és a forgalom. Ha kétségbe is vonnánk szépségét ipari város mivolta miatt, mégis vonzó lehet a városi költőknek, az építészet szerelmeseinek, művészeknek és a turistáknak. Azokat az olcsóbb negyedeket kell felkeresni, melyek még nem estek áldozatául a befektetők mohóságának. Itt találjuk az igazi, emberközeli Milánót, ahol felfedezhetjük igazi arcát.

A főváros Nápoly

A főváros Nápoly

Gazdag történelme, kulturális élete van. Híres népszokásairól, valamint konyhájáról. A nápolyi nyelv (napulitano), Olaszország egyik gazdag és színes regionális nyelve. Történelmi jelentősége, valamint kiemelkedő gazdasági teljesítménye révén Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosának tartják. Ez a tény a több ezer éves történelmi múltra vezethető vissza, melyben szinte minden nemzet kiemelkedő szerephez jutott.

A főváros Palermo

A főváros Palermo

Szicília évezredes fővárosa, a sziget közigazgatási központja és legfontosabb kikötője (725.000 lakos 2005-ben), Palermo tartomány központja, a Monte Pellegrino és a Monte Calfano között elterülő öböl partján épült, a sziget észak-nyugati sarkában. Az i.e. 8. században, a föníciaiak által alapított város a barokk korra virágzott ki.

A főváros Perugia

A főváros Perugia

Olaszország szívében, Róma szomszédságában fekszik Umbria tartománya. Fővárosa, Perugia, rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára, és környéke sem hagyja hidegen a kíváncsiskodókat.Az ország tizenkét etruszk városának egyikeként dicsekedhet egy monumentális, a Kr.e. 6. századból származó boltíves kapuval, amely az északi belső körbástyánál tornyosul. Bár a városban több polgárháború, és gótok is dúltak már, több csodaszép építmény is maradandó élményt nyújt az ide látogatóknak.

A főváros Potenza

A főváros Potenza

Potenza egy elbűvölő olasz városka, amely az ország déli részében található. Érdekessége, hogy 819 méteres magasságával ez Itália legmagasabban fekvő regionális székhelye. A város a Basento folyó völgyében található. Potenza közel 70ezres lakosságának vízellátása céljából egy hatalmas víztározót is építettek a folyó partjára.

A főváros Róma

A főváros Róma

Látnivaló akad bőven. Ha kedved van egy téképen böngészni, válaszd a a térképes oldalt. A egyes jelzéseknél megjelenő képre klikkelve jön be a leírás. Érdemes kipróbálni, mert rögtön látod az elhelyezkedését Rómában, könnyebben össze tudod állítani a programot. Ahol egy összefüggő színezett területet látsz, ott egy újabb térkép és részletes leírás vár az adott területről. Oldalt megtalálod az elkészült leírások listáját, azokból is tudsz választani. Ha a lista felett az indexről a tools-ra váltasz, a map filter elemeit ki-be tudod kapcsolni. Tehát, ha csak a templomokra vagy kíváncsi és zavar a többi ikon, akkor azokat láthatatlanná tudod tenni.

Tuti menü