Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olasz tartományok képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Olasz tartományok - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Olasz tartományok
Keresés
Találatok száma - 9 db
Az olasz konyha jellegzetességei tartományonként

Az olasz konyha jellegzetességei tartományonként

Az olasz konyha igen változatos, míg északon előszeretettel készítenek különböző risottokat, dél felé haladva már a pasta az uralkodó eleme a konyha művészetnek. Itália egyik legészakibb és legkisebb tartománya Friuli Venezia Giulia. Az osztrák és a szlovén határ közelsége a konyha művészetre is rányomta a bélyegét. Egy étkezés szinte elképzelhetetlen a híres San Daniela sonka nélkül. Az előételek között szereplő San Daniele sonka (prosciutto crudo di San Daniele), világhírű. Míg országszerte az éttermekben általában sárgadinnyével kerül az étlapokra, Friuliban gyakran kínálják fügével is. A speck szintén fontos szerepet tölt be a különböző fogások között , de érdemes megemlítenünk az 1800-as évek közepétől ismert Pitina névre keresztelt különlegesen finom szalámit is, melyet korábban szigorúan csak vadhúsból készítettek ma a szarvas, kecske mellett már disznóhússal is készítik.

Discover Italy

Discover Italy

Az oldal öt nyelven olvasható. Átfogja Olaszország összes tartományát, fotókkal. Ismerteti a régiók látnivalóit, programlehetőségeit, valamint a regionális konyhát jellemzi. További hasznos információk az országról.

Jesolo apartman kedvező áron

Jesolo apartman kedvező áron

Két évtizedes tapasztalat Olaszország bemutatásában: a CIAO TRAVEL Kft. húsz éve utaztat Olaszországba. Folyamatosan bővülő kínálatunkban több mint 300 apartman és különböző komfortfokozatú szálloda szerepel. Az ország egész területére szervezünk nyaralásokat, a legnépszerűbb városok közé tartozik Róma, Firenze, Velence, Jesolo, Bibione és Lignano. Weboldalunkon online is lefoglalhatja a kiválasztott szállást, amihez csak nevét, elérhetőségét, a pontos időpontot és a kért ellátást kell megadnia.

Olasz tartományok közigazgatási rendsze

Olasz tartományok közigazgatási rendsze

Olaszország legnagyobb közigazgatási egységei a tartományok. (regioni) A 'Belpaese' összesen húsz tartományból áll. A tartományokon belül úgynevezett 'provincia'-k (ejtsd: provincsá) vannak. Számuk változó, átlagosan 5-10 provincia-ból áll egy tartomány. A tartományoknak, és a provincia-knak is van székhelyük.

Olasz tartományok térképen

Olasz tartományok térképen

Az oldal az olasz trtományokat mutatja be. Barlangokat, cseppkőbarlangokat, geológiai érdekességeket, szafari parkokat, állatkerteket ésvulkánokat is találhatunk az oldalon képekkel és más hasznos információkkal Olaszországról.

Olaszország blog

Olaszország blog

A magyarok régóta - egyfajta - különös szimpátiát éreznek Olaszország, az olasz kultúra iránt, ezért döntöttünk úgy, hogy kézenfekvő megoldás egy olyan tárház összeállítása, amely kétségkívül egy véget nem érő vállalkozás, ugyanakkor örök fejlődésre ad lehetőséget. Információs portálunk sokszínű híreivel több szempontból enged betekintést Itália mindennapjaiba. Többek közt olvashat az olasz gasztronómiáról, tartományokról és a kultúráról, tájékozódhat a nyelvtanulási lehetőségekről, valamint hasznos utazási információkat is összegyűjtöttünk olvasóinknak. Ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el portálunkra, de várjuk témajavaslatait, ötleteit, kérdéseit is!

Olaszország tartományai

Olaszország tartományai

Olaszország tartományait ismerhetjük meg az oldalon térképpel illusztrálva. A tartományokról rövid, de érdekes angol nyelvű leírás található fotókkal és képekkel és még sok más hasznos utazási információt tudhatunk meg.

Tartományok térképei

Tartományok térképei

Az oldalon megtalálható a húsz tartomány térképe, valamint olasz nyelvű útikalauz a tartományok fő vonzereiről, látnivalóiról és nevezetességeiről. Hotelek, szállodák és más szállás lehetőségek keresése az adott régióban

Világörökségi színhelyek

Világörökségi színhelyek

A világörökségi listán ma 936 objektum szerepel. Olaszország összesen 47 világörökségi színhellyel rendelkezik, s így a világörökségekben leggazdagabb ország. Három természeti örökség, a többi pedig épített örökség.

Tuti menü