Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olaszország képes leírás - Olasz tartományok.tlap.hu
részletek »

Olaszország - Olasz tartományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz-tartomany.tlap.hu » Olaszország
Keresés
Találatok száma - 6 db
Akciós utazást keresel Olaszország környékén? Klikk ide!

Akciós utazást keresel Olaszország környékén? Klikk ide!

Elutaznál? Szeretnél relaxálni? A Bónusz Brigád weblapján megtekintheted az akciós olaszországi utazás ajánlatokat. A bónusz megkapásának titka nem egyéb, mint hogy más látogatókat is érdekelje az általad kiszemelt utazás bónuszok Olaszországban. Amint ez bekövetkezik, a bónusz a vásárlók részére automatikusan jóváírásra kerül. Ezt pedig kuponhoz hasonlóan tudják felhasználni a kiszemelt olaszországi utazás folyamán. Szóval amennyiben épp üdülésre készülsz, feltétlen vess egy pillantást az igényelhető utazás bónuszokra Olaszországban.

Autóbérlés Olaszországban

Autóbérlés Olaszországban

Autókölcsönzés Olaszország autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Olaszországban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját olaszországi utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Olaszország autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Hasznos információk

Hasznos információk

Az EU Alapító tagállama. Határos: Franciaországgal, Svájccal, Ausztriával és Szlovéniával, Vatikánnal és San Marinóval. Főváros: Róma. Területe: 301 309 km2. Népesség: 60 090 430 (2009). Népsűrűség: 199,7 fő/km2.

Információk

Információk

Olaszország a Földközi-tenger szuptrópusi övezetében fekszik, az ország éghajlata mégis helyenként nagyon is eltérő. A Pó-síkság és az Alpok vidéke hűvös. Itt nagyok az éjjeli és nappali hőmérséklet ingadozások. A nyár forró, a tél enyhe, csapadékban gazdag. Áprilisban a hőmérséklet 18°C körül mozog, júliusban 30°C-ot is mérhetünk. Nyáron a tenger átlaghőmérséklete 25 °C fok körül mozog. Olaszországra inkább a napsütés jellemző, mint a borús időjárás.

Olaszország

Olaszország

Az olaszok az országukat sokszor csak csizmának nevezik, vagy félszigetnek, vagy csodálatos országnak. Olaszország területébe beékelődve helyezkedik el két független mini állam, Vatikán és San Marino. 20 tartományából 5 autonóm. Az ország északról dél felé haladva három nagy tájegységre tagozódik: az Olasz Alpokra, a Pó síkságra és az Appennin-félszigetre a szomszédos szigetekkel. A partvidék nyugati oldalát öblök tarkítják, a keleti oldala egyenes. Észak-Olaszországot az Alpok láncai hálózzák be, a Nyugati-Alpok, a Keleti-Alpok egy része és a Dolomitok. A hegységek főleg gránit és gneisz hegységek, a Keleti-Alpok és a Dolomitok mészkő- és dolomit hegységek. A völgyeket a pleisztocén kori gleccserek vájták ki, amelyekben időnként hatalmas tavak keletkeztek, pl. a Garda-tó, a Comói-tó, Lago Maggiore.

Röviden Olaszországról

Röviden Olaszországról

Olaszország egyedül kínál szinte mindent, amiért érdemes elindulni: hihetetlen kulturális emlékekeket, remek konyhát, gyönyőrű, strandokat, természeti szépségeket. Olaszország már több évtizede a klasszikus turizmus célországa. Gazdag kultúra, változatos természeti adottságok, különböző éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtrópikus klímáig Szicíliában, végtelen tengerpartok és nem utolsó sorban az olasz konyha csalogatják ide évről évre a nyaralni és szórakozni vágyókat.

Tuti menü